L’Evan Sassu és el mestre de la picardia. Cada pilota, a més, és una batalla; cada esforç, rutina. Senzillament, una lliçó de vida com a benjamí del CE Apa Poble Sec que és. Per què he de pensar en les dues properes jugades quan abans tinc una en què desgastar-me?

El davanter de família argentina esprem cada quart com cada nen el seu brick de suc després d’un partit. Per ell és l’inici de tot. Un jugador pot tenir la tècnica més pura i col•locar la pilota a l’escaire, però si no et deixes l’ànima a la gespa, La Satàlia no et recorda. La grada del barri i l’afició té les seves pròpies normes i llenguatge. Uns demanen jugades extretes del Museo del Prado. Al club, esforç i ganes de millorar a cada entrenament.

“A l’Apa m’ho passo genial. Tinc als meus amics i a sobre, futbol”, comenta l’Evan. Entre companys i pilotes passa els caps de setmana. A vegades, també veient al primer equip. Com a ídol, encara que sembli estrany, a Cristiano Ronaldo. Família argentina, de Boca Juniors i aficionat a Cristiano Ronaldo, sí. Però no només és això. També esquerrà. Molt esquerrà. Més que ningú al club. I els seus entrenadors saben com portar-lo.

A l’Evan has de donar-li llibertat, saps que anirà al límit fins al xiulet final. Per molt bo o dolent que sigui. Al final dels partits pot acabar cansat, però amb una mica de gel torna a funcionar de nou. Perquè darrere les protestes de tot benjamí segut a la banqueta s’amaga un jugador que defineix amb precisió. En la seva lluita i treball hi ha plasticitat. Aproximació, fintar i sortir. Sense pestanyejar sinó només actuant.

Fa uns mesos que no es veuen partits a La Satàlia. Però aviat tot tornarà a la normalitat i al camp tornarem a gaudir dels nostres jugadors. La figura de l’Evan, evidentment, serà una d’elles. El ‘9’ del futur es caracteritza com Lautaro Martínez, un boxejador sobre la gespa que rebrà mil i un cops, però que al final ell colpeja l’últim i el definitiu. Té molt per aprendre, però també un pati per desenvolupar-se amb el suport dels millors.


*Aquest text forma part de la nova secció informativa del CE Apa Poble Sec, Cromos, on presentarem bimensualment diferents jugadors del club.