Història

SOM APA

Una història amb molt per escriure

Fundació

El Club Esportiu Apa Poble Sec —conegut com l’APA— es funda l’any 1989 per membres de les AMPA d’escoles dels barris del Poble Sec, Sant Antoni, Zona Franca i Font de la Guatlla. Entre les AMPA fundadores hi havia les de les Escoles Pies de Sant Antoni, Griselda, Sant Francesc Xavier, Carles I, J. Verdaguer, Magòria, Carme, Sant Pere Claver, Verge Aldana i La Muntanyeta.

Amb pocs recursos i en un camp de futbol de sorra, els esforços de tots els actors implicats en la fundació del club van aconseguir tirar endavant un projecte esportiu i social que, ja des d’aleshores, aspirava en convertir-se en una referència al districte.

Inicis

El fundador, Joan Torres Rosique, juntament amb Vicenç Martínez, Antonio Crespo, Luís Alsina i altres pares, decideixen organitzar un campionat de futbol escolar per promocionar l’esport col·lectiu a través de les escoles.

D’aquest primer projecte sorgeixen gran quantitat de nens amb què arriben a jugar a Tercera Divisió. Totes aquestes fites assolides empenyen al club a engegar nous projectes amb molta il·lusió.

Professionalització

Davant de l’èxit que estava tenint el projecte del CE Apa Poble Sec al barri, es va decidir professionalitzar el club. En aquells moments, es va federar l’equip infantil, que va acabar proclamant-se campió de Tercera Divisió sense haver concedit cap derrota.

Aquesta proesa, il·lusionant per tothom involucrat al club i al barri, provoca que anys més tard es formessin dos futbolistes molt apreciats al club: la Laura Gutiérrez, exjugadora del FC Barcelona i de la selecció espanyola de futbol, i l’Ilie Sànchez, excapità del FC Barcelona B i tot un rodamón del futbol.

Un nou futur

L’any 2011, Vincenç Martínez i Antonio Crespo contacten amb Jordi Luengo perquè agafi la Direcció Esportiva. El club necessitava un canvi. La coordinació esportiva aporta un model i una metodologia de treball on la pilota i el seu bon tracte són els protagonistes.

El juny de la temporada 2014-2015 finalitza amb un canvi en la Direcció Esportiva. El Jordi Luengo deixa pas al Gerard Trives, qui ja estava al club com entrenador del Juvenil A amb la idea de consolidar i evolucionar en la mateixa filosofia de club que s’havia fet fins aquell moment.

Durant les 3 temporades següents, amb una feina encomiable, s’estableixen les bases esportives del club i també s’incorporen novetats com la creació de la competició interna en el F7, formació metodològica, torneig, campus, etc. Això ens converteix en el segon club més gran del districte.

 

Aquesta última temporada hi ha un canvi a la directiva del club amb les primeres eleccions al desembre de 2019. Un grup de mares i pares i alguns membres de la directiva encaren un nou projecte amb ganes de fer un club encara més gran, aportant noves propostes i idees renovades.

 

 

+ 0
Equips
+ 0
Anys d'història
+ 0
Entrenadors
+ 0
Jugadors
Segueix-nos